Cloud VPS, műsorvezető

VPS hosting: SSD vagy Cloud VPS?

A mai világban már rengeteg rövidítéssel találkozhatunk és emiatt sokszor egy laikus átlagember összezavarodik, hogy mik ezeknek a jelentései.

A DDoS meghatározása a HTTPS világában sokak számára problémás lehet, különösen a kezdők számára. Annak érdekében, hogy legalább két gyakran használt tárhelykifejezést tisztázzunk az olvasóink számára, ebben a cikkben a felhőalapú VPS és az SSD kerül előtérbe és segíteni fogunk ezeket megkülönböztetni, hogy a megfelelőt tudjuk választani szükség esetében.

A VPS egy olyan fizikai kiszolgáló, amely virtualizációt használ az erőforrások egyedi tárolókba történő particionálására. A szerver minden része egy elszigetelt mikrorendszer és a többi résztől különálló szerverként működik. Ez a lehetőség felkínálja a root hozzáférést és a teljes felhasználói vezérlést.

Az SSD VPS-t választó felhasználók szeretik a gyorsaságot, az alacsony költséget és a tárhely méretét. Több mint 20 adatközpont közül választhatnak, a késlekedés elenyésző, a megbízhatóság pedig magas. Választható az operációs rendszert, és szinte korlátlan testreszabást és használatot tesz lehetővé.

Az SSD VPS-hez hasonlóan a Cloud is nagyszerű módja az adatok tárolásának a lehető legnagyobb elérhetőség és sebesség mellett. A Cloud VPS azonban inkább szolgáltatásnak tekinthető, mint szervernek. Az adott szolgáltató infrastruktúra létrehozza azt a felhőt, ahol az adatokat tárolják.

Bár a két különböző lehetőségnek van hasonlósága, hiszen mindkettő virtualizációt használ, jelentős különbségek is vannak a kettő között, például az, hogy a Cloud egy szinte korlátlan erőforrás.