vinyl padló, bejárati ajtó

Vinyl padló a modern otthon szimbóluma

A vinyl padló akár a laminált padló rokonának is tekinthető, hiszen alapvető közös vonásuk, hogy nem valódi fából készülnek, hanem egy rendkívül innovatív dekorréteg képezi rajtuk a fahatást, de egyébként akár kő vagy kerámia mintázatokat is választhatunk.

Továbbá a vinyl padlónak is ugyanúgy megvannak a praktikus gyakorlati előnyei: kedvező áron, széles választékban, könnyen beszerezhető, majd gyorsan, akár házilag is lerakható, majd igény esetén újratelepíthető. A laminált parkettához hasonlóan ez is többrétegű, azonban a vinyl padló alsó, tömör rétege nem préselt fából, hanem PVC-ből áll.

A régebben divatos linóleummal ellentétben ez egy sokkal masszívabb és tartósabb PVC réteg, tehát ez a burkolattípus egy egész más minőséget képvisel, ráadásul jóval környezetkímélőbb is. Aztán erre a kemény műanyag alapra kerül rá a fa vagy kő mintázatot ábrázoló nyomtatott dekorréteg, amelyet pedig két különböző védőréteg követ. A vinyl padlónak a legfelső védőrétege az úgy nevezett PUR technológia, amely a felületi tapadás megfelelő egyensúlyát képes hosszú távon konzerválni.

A vinyl padló egyik kevésbé ismert innovációja még a klikkes illesztés. Ez valamennyire hasonló a laminált szerkezetéhez, viszont ez annyira jól egymásba illeszkedik, hogy egyáltalán nincs szükség ragasztásra, amely nemcsak a lerakás során, hanem karbantartás esetén is jelentős mértékben megkönnyíti a dolgunkat.