kerítés elemek és ösvény

Táblás és tekercses kerítés elemek

A kerítés elemek kategóriáján belül is széles választék áll a rendelkezésünkre. Megkülönböztethetjük a táblás és a tekercses kerítés elemeket, hiszen ezek két különböző kerítés családot alkotnak.

A keritesland.hu oldalán érdemes ezekért körbenézni, itt pontosan ezzel a kínálattal fogunk találkozni. A táblás kerítés elemek világába tartozik például a rozsdamentes bilincs, mellyel a rögzítés során lehet szükségünk, továbbá többféle területen is alkalmazható. Univerzális rögzítő elemnek és mondhatjuk, mivel köztes, sarok vagy végbilincsként is alkalmazhatjuk.

A kerítés elemeket rögzíti egymáshoz és az oszlopokhoz, ezért meghatározó szerepet tölt be. Anyagát tekintve pedig acél, ami kedvező az időjárási viszontagságokkal való ellenállásra nézve. Fontos a kerítés elemek megválasztása során is nézni az anyagokat, egyrészt, hogy melyik-melyikkel lesz kompatibilis, másrészt pedig az időtállóság és egyéb szempontok alapján. További lehetőség a beton lábazati elem, az oszlopok, a horganyzott lecsavarozható talp választása például. A tekercses kerítés elemeket tekintve például a drótrögzítő egy szükséges elem, ugyanakkor ez táblás típusokhoz is használható.

Tartozik hozzá egy rozsdamentes beüthető kampó, melynek segítségével könnyen telepíthető. A feszítőhuzal fontos eszköz a tekercses kerítések kifeszítéséhez, a kivitelezését tekintve lehet horganyzott vagy műanyag bevonatút is választani. Egyértelmű tehát, hogy kerítésünk típusa és anyaga meghatározó lesz abban, hogy milyen szükséges elemeket tudunk hozzá beszerezni.