roló szobában

A roló hasznos funkciói

A roló egy olyan beltéri függöny típus, amely rengeteg otthonban vagy intézményben megtalálható. Népszerűségének hátterében számos előny található. Először is könnyen, kedvező áron beszerezhető, ráadásul széles választékban kapható mind anyaga, színe és funkciója szerint is.

Felszerelése és alkalmazása nem igényel szakértelmet, így egyszerűen, házilag hozzáláthatunk, majd pedig hosszú távon élvezhetjük a hasznát. Emellett ez a kiegészítő több funkciót is egyesít, amelyeket szeretnénk a továbbiakban részletesen bemutatni.

A rolókat elsősorban sötétítésre találták ki. Ennek a funkciónak is több variációja lehetséges. Nappal például szabályozhatjuk vele a napfény beáramlásának mértékét, amennyiben az vakítóan erős, de létrehozhatunk félsötét körülményt is, ha ezt valamilyen specifikus tevékenység igényli, vagy egyszerűen csak pihenni szeretnénk. Éjszaka pedig a roló akár teljes sötétséget is képes biztosítani, ezáltal hozzájárulva a minőségi alvásunkhoz.

A sötétítő funkció mellett a díszítés is szóba jöhet. Jóllehet az egyszínű változat a leggyakoribb, de ez is emelni tudja otthonunk esztétikai megjelenését, főleg ha minimalista, modern stílusról van szó.

A rolónak van egy kevésbé ismert funkciója, előnye is, ez pedig a szigetelés. Szinte minden típus hozzájárul ahhoz, hogy nyáron ne melegedjen túl az adott helyiség, télen pedig a nyílászárókon kevésbé szökjön ki a meleg. Ráadásul az úgynevezett thermo roló a speciális anyaga révén kifejezetten ennek a funkciónak a magasabb szintű megvalósítására lett kifejlesztve.