shaggy szőnyeg nappaliban

A komfortos és stílusos shaggy szőnyeg

Az otthonunk berendezése és megjelenése szempontjából rendkívül meghatározó, hogy milyen szőnyegeket választunk a házunk különböző helyiségeibe, hiszen ezek manapság számos méretben és stílusban kaphatóak az eltérő vásárlói igényeknek megfelelően.

Ahhoz azonban, hogy az érdeklődők megfelelően tudjanak választani, fontos tisztában legyenek a különböző lehetőségekkel, és az itt használatos kifejezésekkel. A shaggy szőnyeg például egy nagyon trendi választás napjainkban. De mit is rejt magában ez a kifejezés?

A shaggy szőnyeg az angol shaggy szóból ered, amely bozontost, kuszát, bolyhost, gubancost, gyapjast, szőröst és még pihést is jelent. Ezek a jelentésárnyalatok talán nem is írhatnák jobban körül azt, hogy mi a jellegzetessége ennek az izgalmas szőnyegfajtának. Általában a hosszabb szőrű szőnyegek tartoznak tehát a shaggy szőnyegek csoportjába. Ez az egyik legkedveltebb, legdivatosabb modern szőnyeg manapság, amelynek a szálai többnyire poliészterből készülnek, és általában 30 mm feletti szálmagassággal rendelkezik.

Tisztítását tekintve nem annyira egyszerű karban tartani a shaggy szőnyeget magas szálhosszúsága miatt, ezért kisbabák és asztmás gyerekek hálószobáiba nem javasolják ezen szőnyegek alkalmazását. Az általa nyújtott pihe-puha komfortérzet és melegség azonban sokak számára rendkívül csábítóan hat, hiszen gyakran olyan érzésünk támadhat, mintha kényelmes párnákon járkálnánk. A shaggy szőnyeg erőssége tehát az emelkedett komfortérzet és az előkelő dizájn, amellyel hozzájárulhat lakásunk megjelenéséhez.