kislány öntöz

A techvilág gyerekeinek tiltják az okos eszközöket

Már számos hírt olvashattunk arról, hogy a Szilícium-völgy techguruinak gyerekei el vannak tiltva egészen 14 éves korukig az okos kütyüktől. Ez pedig komoly aggodalomra ad okot, hiszen világszinten nézve ez a tendencia egyáltalán nem jellemző.

Pedig elgondolkoztató, hogyha maguk a kütyü gyártók, akik a legtöbbet tudnak az okos eszközökről, szigorú szabályok közé szorítják gyermekeiket ezen a téren, akkor talán az átlagembernek sem ártana. Nehéz persze úgy, hogy közben az osztályban mindenkinek van már mobilja, mindenki ismeri ugyanazokat az éppen trendi játékokat, és mindenki fenn van a közösségi médián… Azért ekkora nyomással szembe menni, az árral szemben úszni nem könnyű. De mi lenne, ha úgy gondolkoznánk róla, mintha az osztályban már mindenki napi szinten drogozna?

Hagyjuk mi is, hogy gyerekünk a kezébe vegye a drogot, és szívja minden nap, csak azért, mert a többieknek is megengedik a szüleik? Akkor is úgy gondolnánk, hogy nehéz, de ennek a nyomásnak nem tudunk ellenállni? Mert bizony a techguruk így gondolnak az okos eszközökre, tudják, mekkora függőséget okoz, és, hogy a felnőttek sem tudnak ezzel szemben túl sok ellenálló erőt kifejteni, ők maguk is az okos drogok rabjai. A gyerekeket pedig szó szerint gyerekjáték bedarálnia a virtuális valóságnak.