kutya medence és kutya

Milyen egy jól funkcionáló kutya medence?

Ha van olyan kutyája, amely szereti a vizet, és ha emellett meleg éghajlatú helyen is él, érdemes megfontolni egy kutya medence beszerzését. A kutyája számára kialakított pancsolómedencének nem kell nagynak lennie, csupán annyira, hogy az állat kicsit pancsoljon és lehűljön.

Az emberekhez hasonlóan a kutyáknak is szükségük van egy frissítő lehetőségre, amikor nagyobb hőség van. Azonban ezen kívül egy kutya medence egyéb okok miatt is kiváló ötletnek számít.

Egy medencében történő pancsolás nagyszerű módja annak, hogy kutyáját tornáztassa, különösen nyáron. Lehet, hogy nem talál a közelben olyan kutya medencét, amely elég nagy vagy esetleg elég mély ahhoz, hogy nagyobb kutyafajták úszhassanak egy jót, azonban vannak olyan típusok, amelyek elég méretesek ahhoz, hogy a kisebb vagy közepes méretű fajták kedvükre uszkálhassanak.

Továbbá a kutya medencék idősebb vagy betegségben szenvedő kutyák számára is nagyszerű. Az úszás nem gyakorol nagy nyomást a kutya ízületeire, és nem egy megterhelő gyakorlat. Ez azt is jelenti, hogy fantasztikus a túlsúlyos vagy ízületi problémákkal küzdő kölykök számára. A séta vagy a futás érdekes módon több problémát okozhat ezeknek a kutyáknak, de az úszás egy olyan nagy intenzitású és alacsony hatású gyakorlat, amelyet ezek a kutyák élvezhetnek, úgy, hogy hasznos is a számukra.

Végül pedig a kutya medence megkönnyíti a magas hőmérsékletnek az elviselését a nyári melegben, aminek hatására a kutya megőrizheti az egészségét. A kutyák hőgutát és egyéb egészségügyi problémákat szenvedhetnek, ha hosszabb ideig nincs lehetőségük lehűlni. A saját medencéjükben való megmártózás megoldhatja ezt a problémát, és még akkor is hűvösek maradnak majd, miután úgy döntenek, hogy kiszállnak a medencéből, mivel nedves szőrük frissen és hűvösen marad.