anya óvodásokkal

Ösztönözze az óvodásokat, hogy használják a fantáziájukat

Ösztönözze az óvodásokat, hogy használják a fantáziájukat. Bár természetüknél fogva fantáziadúsak, kíváncsiak és kreatívak, előfordulhat, hogy játékukkal beleragadnak, és ismételten ugyanazt a játékot fogják meg. Fokozzuk képzelőerejüket, és inspirálj kreativitást olyan lebilincselő játékokkal, amelyek lehetővé teszik gyermeke számára, hogy alkossanak, tanuljanak és felfedezzenek.

Ezekhez a szórakoztató tevékenységekhez nincs szükség drága játékokra vagy bonyolult beállításokra. Mindössze néhány anya és apa felszólítására van szükségük, és némi kreativitásra, és pillanatok alatt elköteleződnek egy ötletes szórakozásban.

Helyezzen el plusz dobozokat a garázsban, amíg nem lesz belőlük egy jó halom, amely kreatív lehetőség lehet óvodás gyermeke számára. Egy köteg kartondoboz ihletet adhat a komolyan kreatív színlelt játékhoz gyermeke számára. Segítsen nekik szigetelőszalaggal összekapcsolni a dobozokat, hogy létrehozzanak egy szerkezetet, akár kastélyt, rakétahajót vagy csónakot építesz. Aztán a többit bízzuk rájuk. Gyermeke díszítheti a doboz szerkezetét, játszhat benne, megtöltheti plüssállatokkal vagy babákkal, és még sok más. A fantáziájuk életre kel, miközben építenek, alkotnak és játszanak, mindezt úgy, hogy közben újrafelhasználják az extra dobozokat.

Ösztönözze óvodás gyermekét, hogy korán fejlesszen ki néhány életkészséget – sok szórakozással is. Készítsen házi játéktésztát, vagy vegye fel kedvenc tésztáját a boltból. Ezután adjon a gyerekeknek egy műanyag tányért és műanyag edényeket, például pizzavágót vagy sodrófát, hogy főzhessenek. Még néhány felszólítást is adhat nekik, megkérve őket, hogy díszítsenek születésnapi tortát vagy készítsenek pizzát. A sószóróban lévő csillámok csillogást adhatnak az alkotásukhoz, a gyöngyök, drágakövek vagy pipatisztítók pedig szórakoztatóak, ha hozzáadják a hamis étel elkészítéséhez.

Hagyjuk, hogy a kicsik kreatívkodjanak a tökéletes buli megtervezésében. Csak a felszólításra van szükségük, a többiről pedig az óvodai partiszervező gondoskodik. Mondja el gyermekének, hogy kedvenc babájának vagy plüssállatának születésnapja van, és meg kell terveznie a bulit. Örömmel figyeli majd óvodás gyermeke elméjét munka közben, ahogy díszítik a teret, meghívókat terveznek, tevékenységeket terveznek, és készülnek a különleges eseményre. Ezután hívjuk meg a családot – és néhány játékvendéget is –, hogy nézzék meg az eseményt.