művészi telefonos játék, férfi játszik az okos telefonján

Művészi színvonalú játékok

A műélvezetnek nem csak a galériákban van helye. A válogatásunkba felvett játékok mindegyike erős érzelmeket tud kiváltani, megváltoztatja a gondolkodásunkat, és megnyitja a szívünket és az elménket, akárcsak egy műgonddal felépített kiállítás. Ideje, hogy elmerülj ezekben a mesterművekben.
Járj be gyönyörű tájakat!

A közkedvelt Alto’s Adventure-ben hófedte hegycsúcsok, elbűvölő hegyi falvak és buja erdők tarkította tájon siklasz kecsesen a hódeszkádon. Folytatása, az Alto’s Odyssey pedig homokdűnék, kanyonok és eldugott templomok között kalauzol végig egy hihetetlen utazáson. Mindkét játéknak az eszképizmus kölcsönöz különleges hangulatot: félreeső helyeken, a világ zajától távol kell próbára tenned deszkás figurád bátorságát.

Ha még nem ismered ezeket a játékokat, bármelyikkel kezdheted – mindkettő magával tud ragadni. Az Alto’s Adventure hűvösebb élmény, hiszen végtelen hómezőkön kell átvágnod, hegycsúcsokat és völgyeket kell magad mögött hagynod, hidakon kell átkelned, sziklák és lejtők fölött kell átrepülnöd. Feszült, izgalmas játék, egy pillanatra sem fogsz tudni kiszabadulni a lenyűgöző élmény fogságából.

Az Alto’s Odyssey nagyszerű és üdítő siklásának viszont egy homoksivatag ad helyet. A földet érés mindig sima, a környező világ változékony, homokviharoktól kezdve az éjszakai hullócsillagokig sok minden színesíti. Ahogy egyik helyről a másikra ugrálsz, egyszer csak elfog a legyőzhetetlenség érzete.

Mindkét játékban közös a magány megnyugtató élménye: az, hogy egyedül suhansz a deszkán, fenséges világokat jársz be, és élvezed a siklással járó, egész lelkedet elárasztó szabadságot.

Alto’s Adventure

Alto’s Odyssey

Csatlakozz egy monumentális küldetéshez!

Az ünnepelt Monument Valley-sorozat szürreális kalandokra hív: a józan észt becsapó épületekben kell megtalálnod a rejtett ösvényeket, és a játék szereplőinek sorsát beteljesítve meg kell védened a világot az elkövetkező nemzedékek számára.

A Monument Valley-ben felfedezed majd, hogy ha más nézőpontot választasz a rejtélyes, Escher-rajzokat idéző háromdimenziós világban, új útvonalakat tudsz megnyitni. A térbeli feladványok megoldása közben láthatatlan ösvényekre bukkansz, és olyan dolgokat gyűjthetsz össze, amelyek segítenek megvédeni ezt a bámulatos világot.

Folytatásában, a Monument Valley 2-ben ismét egy hihetetlenül gyönyörű világ vár rád; itt egy anyát és a gyermekét kell kalauzolnod. Egy szó sem hangzik el a játék során, de minden jelenetét és a szereplők minden mozdulatát áthatják a gyengéd érzelmek.

Tanúja leszel, ahogyan az anya és a gyermek élete keresztezi egymást, miközben mindkettő a saját útján halad, és biztonságban hiszi a másikat. A gyermek idővel megerősödik, és képes lesz sikerrel betölteni azt a szerepet, amelyet édesanyja játszik az útján.

A játék folyamán néha meg-megszólal valami láthatatlan, hogy utat mutasson; ha leomlik az út, és ez szétválasztja egymástól a két főszereplőt, a hang azt javasolja, hogy járj külön utakon. Mint minden szülő-gyermek kapcsolatban, itt is mindkét félnek tanulnia, alkalmazkodnia és fejlődnie kell.

Meg fogsz lepődni, de a Monument Valley-sorozat karakterei, az általuk megtestesített érzelmek és a bejárt útjuk az érzelmeidre is nagyon erősen fognak hatni.

Monument Valley

Monument Valley 2

Ne csak sémákban gondolkodj!

Ha játékokról van szó, jó eséllyel a szakadatlan, gyors akció jut eszedbe. Egy küldetés, hogy meg kell találni valamit. Hogy rengeteget kell harcolni, vagy éppen versenyezned kell másokkal. Igen, valóban sok olyan játék van, amely ezekre a sémákra épül, de vannak a KAMI-hoz és a KAMI 2-höz hasonló gyöngyszemek is, amelyek szakítanak a többség által támogatott irányzattal.

Ebben a két játékban tarka, papírhoz vagy fához hasonló anyagú mozaikok és geometrikus minták jelennek meg előtted. Mindegyik feladvány egyedi (és néha nagyon nehéz) kihívás elé állít, és mindenképpen meg akarod fejteni majd a titkát.

A kezdetben látható színes mintázattal az a dolgod, hogy átrendezéssel egyszínűvé alakítsd a táblát. Egy-egy szinten azonban csak meghatározott számú lépést tehetsz. Arra kell rájönnöd, hogy melyik színeket és milyen sorrendben kell megváltoztatnod ahhoz, hogy a lehető legkevesebb lépéssel a lehető legnagyobb területet változtass azonos színűre. Igen, pontosan olyan nehéz, mint amilyennek hangzik, de ha egyszer rájössz a titkára, nagyon fogod élvezni.

A két játék úgy van kitalálva, hogy ne kényelmesedj el: újra meg újra olyan problémákkal találkozol, amelyeket nem tudsz a korábban már bevált módszerekkel megoldani. Egyszer csak abba ütközöl, hogy valami, ami korábban működött, már nem megcsinálható, úgyhogy alapjaiban más stratégiát kell kigondolnod.

Mi nagyon élvezzük, ahogyan a KAMI-sorozat új utakra kalauzolja a gondolkodásunkat, és arra tanít, hogy ha valami ismeretlennel találkozunk, alapvető fontosságú a gondos megfigyelés és a rugalmas gondolkodás.

KAMI
KAMI 2

Mind a hat bemutatott játékban kivételesen professzionális a grafika és a vezérlés, ráadásul a folytatásokban még teljesebb játékélményre nyílik lehetőség – tanúbizonyságot adva a fejlesztők tehetségéről. Próbáld ki bármelyik játékot, és olyan művészi kreativitással és leleményességgel fogsz találkozni, ami csak az alkalmazások legjavát jellemzi!