A műanyag ablak esetében is a német minőség a megbízható

Az alacsonyabb energiafelhasználású házak esetében a műanyag ablak egy ideális választás. Mivel egy nyílászárót általában úgy választunk, hogy a következő 10, 20 vagy akár 30 évig már nem tervezzük lecserélni, így alaposan át kell gondolni milyet válasszunk.

A mostani széles választék kínálatában a német műanyag ablakot emelnénk ki, mivel rendkívül elérhető áron kapunk nagyon jó minőséget. Ez abból fakad elsősorban, hogy a gyártási alapanyagok strapabíróak, színvonalas vasalatokkal ellátva és az üvegezési elkészítési módszer is maximálisan figyelembe veszi a mostani hőszigetelési igényeket.

Hazánkban a legtöbb műanyag ablak elkészítéséhez 2 rétegű üvegezést használnak, míg ebben az esetben a német típusoknál a 3 rétegű üvegezés a legjellemzőbb, mely melegperemes üveget tartalmaz.

A tapasztalat azt mutatja, hogy itthon az emberek a kamrák számát próbálják kideríteni, mikor műanyag ablak vásárlása elé kerülnek. Viszont sokan nincsenek tisztában vele, hogy az üvegezés az sokkal fontosabb, mivel a nyílászáró nagy részét ez képezi.

Az esztétikus megjelenés az ma már mindenkinek alapkövetelmény, együtt a minél magasabb színvonalú hőszigeteléssel. Ez persze teljesen érthető, főleg most, ahogy közelednek a hidegebb időszakok, mivel ezen értékek, jelentősen befolyásolni fogják a fűtési számlákat a következő évtizedekre nézve. A klasszikus nyílászárók nagyon magas hőveszteséget produkálnak, mely akár többszázezer forintot is jelenthet akár néhány év alatt is. Ez pedig egy átlagos méretű lakás esetében állapítható meg, ez a szám egy nagyobb épület esetében még számottevőbb.

Ha valaki a napokban megbízható minőségi, pénztárcabarát műanyag ablakot szeretne vásárolni, mely megfelel minden modern alapkövetelménynek, a német minőséget ajánlanánk a figyelmébe.