YouTube hirdetés

A Google Ads több platformon is biztosít hirdetési lehetőségeket: kulcsszavas és Shopping hirdetés a Google találati listáján, banneres hirdetés a Google Display hálózatán, hírlevél formátumú hirdetés amellyel a Gmail felhasználókat lehet megcélozni, valamint videóhirdetés a YouTube rendszerében.

A YouTube videóhirdetés a normál videók előtt jelenik meg és a felhasználók öt másodperc után dönthetnek, hogy tovább nézik, vagy átugorják a hirdetést. A YouTube hirdetésért megjelenés alapon kell fizetni, ami ráadásul annyiban még kedvezőbbé is van téve a Google Ads hirdetők számára, hogy csak azok a megjelenítések kerülnek pénzbe, amikor egy felhasználó legalább harminc másodpercig nézi az adott videóhirdetést.

A YouTube hirdetés beállításához szükségünk van egy Google Ads fiókra, egy YouTube fiókra, ahova feltöltjük a legalább harminc másodperc időtartamú reklámvideót, majd a Google Ads és a YouTube fiókokat össze kell kapcsolnunk, hogy minél részletesebb statisztikákkal rendelkezzünk a hirdetés megjelenítéséről. Ezután a Google Ads egyenlegünket fel kell tölteni, létrehozni egy kampányt részletes beállításokkal és már meg is jelenhetünk a világ legnézettebb videómegosztóján a hirdetésünkkel.