Egy páratlan ifjúsági regénysorozat kisiskolásoknak

Legtöbb szülőnek gondot szokott okozni, hogy 6-7 éves korú gyerekeknek miről is meséljenek lefekvés előtt. Hiszen a klasszikus meséket már nem biztos, hogy akkora érdeklődéssel követik, mint korábban, az ifjúsági regények pedig még nem kötik le őket.

Azonban kétségbeesésre semmi ok, mert a mese és ifjúsági regény közti űrt tölti be Téti István Manfréd és Anton sorozata. Elsősorban a 6-12 éves korosztályt célozza meg mondanivalójával. A főszereplők olyan gyerekek, mint akik hallgatják vagy olvassák a könyvet, így könnyen tudnak velük azonosulni. Ezáltal a történeteket nem csak izgalmasnak találják, hanem a tanulságokat is könnyebben leszűrik és elfogadják, ha azt a saját korosztályuktól hallják. Észrevétlenül tanít alapvető értékrendre, bátorságra, kitartásra, önbecsülésre, de olyan készségeket is fejleszt, mint a képzelőerő, kreativitás. Nem elhanyagolható részt vállal a könyv a társas kapcsolatok fejlesztésében és a szülők tiszteletének tanításában.

Amióta kisfiamnak a Manfréd és Anton könyvekből olvasok esténként, sokkal gyorsabb a fürdési procedúra, mert alig várja, hogy hallhassa a történeteket. Merem ajánlani minden szülőnek, akinek fontos, hogy a könyv tanítson és neveljen anélkül, hogy a gyermeke észrevenné.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.