Érdemes –e rattan kerti bútort vásárolni?

„Na de mi a fene az a rattan”?! – hangzott el a kérdés az egyik vásárló szájából legutóbb, amikor a bevásárlóközpontban a kerti részlegen inspirálódtam. A bolti eladó elmagyarázta neki, hogy a rattan az egy nádféle, és hogy napjainkban nagyon népszerűnek számít a rattan kerti bútor, bár ezek többnyire amúgy nem igazi rattanból készülnek.

Ez amúgy így is van. Tudomásom szerint egyébként az igazi rattan bútorokat kézzel fonják, és épp ezért kerülnek olyan sokba, ezért nehéz az átlagembernek megengedni magának. Többnyire valamilyenfajta műanyaggal helyettesítik itt nálunk, melyet szintén fonnak. Ennek előnye, hogy tartósabb, jobban ellenáll az időjárás viszontagságainak.

Ezeket egyébként csak azért tudom, mert én is ilyen rattan-jellegű kerti bútort terveztem vásásrolni akkortájt, már meg is vettem, csak nem ott, hanem online, egy webshopból, ahol még annál is olcsóbb volt, hiszen nem volt raktári költség.  Az igazi rattan bútorok is megrendelhetőek persze online, sőt, még ha szemfüles az ember, akkor egyenesen Thailandről is beszerezheti a terméket.