Orbán Viktor családról való elképzelése Amerikában is népszerű!

Az amerikai társadalomtudós Steven W. Mosher a New York Times-ban írt arról, hogy mennyire fontos lenne az amerikai polgároknak több gyermeket vállalni, és hogy ez lenne a valós megoldás a népesség csökkenésére, nem a migráció. Állítása szerint Angela Merkel “német kancellár a migránskaravánok beengedésével jelentős társadalmi és gazdasági kudarcot idézett elő hazájában”, és ezt nem lenne jó megismételni Amerikában is. 

Mosher a “Made in America” program keretein belül azt támogatná, hogy minél több amerikai állampolgár vállaljon gyermeket, ugyanis jelenleg egy párra mindössze 1.7 gyerek jut arányosan, az ideális alsó határ (2.1) helyett. Ez pedig a népesség csökkenését eredményezi.

Úgy véli, hogy  a megoldás az lenne, hogy az Y generációt házasságra és gyerekvállalásra ösztönözzék, ezáltal pedig elősegítve az amerikai babák születését, és a népesség növekedését. Ehhez azt tanácsolja, hogy adjanak tanulmányi-, és adókedvezményt a fiataloknak, akik családalapítás előtt állnak – tekintve, hogy jelenleg ezek riasszák vissza őket a gyermekvállalástól.