Már útban van a legújabb Xbox?

Számíthatunk arra, hogy magyar idő szerint augusztus 21.-én, a Németországban megrendezésre kerülő Gamescom 2018 kiállításon az Xbox bejelenti a legújabb konzolját? Az eseményen lesz egy olyan program, mely az Inside Xbox nevet viseli. Ezen a rendezvény szóvivői szerint számos meglepő bejelentésre számíthatunk, többek közt olyan témákat fognak érinteni, mely elsősorban a hardvereket érinti majd. Egészen pontosan úgy fogalmaztak, hogy “egészen új Xbox hardverre és kiegészítőkre lehet számítani”. Ez a homályos megfogalmazás szülte azt az elképzelést, miszerint az Xbox elő fog állni egy teljesen új konzollal.

Nem elhamarkodott az izgalom, ugyanis az elmúlt években már több ízben tapasztalhattuk, hogy az Xbox-nál előszeretettel használják ezt a homályos fogalmazásmódot, mely lényegében bármit takarhat: az Xbox One fejlesztését, vagy egy teljesen új konzol bejelentését.

Ugyan ezt a taktikát figyelhettük meg az Xbox One esetében 2016-ban, mikor említés szintén megemlítették, hogy egy új projekten dolgoznak – Scorpio – majd csak egy évvel később jelentették be a legújabb konzol nevét, és ekkor mutatták be, hogy hogyan fog kinézni, majd körülbelül fél évvel később jött ki a maga a konzol.