Miért jobb a székhelyszolgáltatás, mint az „otthonszékhely”?

Sok ember azt mondja, hogy neki nincs szüksége az amúgy kényelmes székhelyszolgáltatás lehetőségére, hanem helyette otthon rendezi be a székhelyét. Ez az „otthonszékhelyezés” finoman szólva butaság, hiszen számos kellemetlenségünk adódhat, ha ezt a meggondolatlan döntést meghozzuk.

Persze érthető, hogy miért döntenek olyan sokan emellett. Azok számára, akik rendelkeznek saját irodával, ráadásul, ha többen dolgoznak a cégnél, és mindig van valaki az irodában, azoknak ez nem jelent gondot, hiszen csak szimplán kijelölik az irodájukat, mint székhelyt, és amikor jön a postás, valaki átveszi a cuccot. De ha nincs iroda, vagy ha egy makro vállalkozásról van szó, és csak egyedül, önálló vállalkozóként dolgozik az ember, akkor bizony semmi értelme irodázni, akkor többnyire otthonról dolgozik az ember. Ettől függetlenül kellemetlen, ha otthonra van bejelentve a székhely, mert meggátolja a vállalkozót a szabad időbeosztásban, amely általában a cégalapítás egyik döntő oka szokott lenni. A postás az úgynevezett hivatali időben jár, azaz reggel nyolctól délután ötig, ilyenkor kell otthon lenni, hogy átvegye az ember a leveleket. Na most ha üzleti tárgyalásra menne, vagy boltba, vagy wellnessezni, vagy akárhova, azt nem teheti meg, mert nem lesz otthon, amikor jön a posta. Ha pedig nincs otthon, rosszabb esetben bírságot kell fizetnie, jobb esetben pedig külön a levelei miatt kell elmennie a postára.

A székhelyszolgáltatás egyszerűbb megoldást kínál: átveszi ön helyett a postát. Rendszerezi, megválaszolja, fénymásolja, szkenneli, továbbítja azokat Önnek, valamint tárolja is őket, hogy aztán bemutassa a NAV embereinek, ha kijönnek ellenőrizni. Ami talán a legjobb az egészben, hogy könyvelőkkel dolgozik a szolgáltató, tehát mindig lesz valaki, aki képviselheti Önt a hivatal előtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.