Családok a lakóparkokban

A lakóparkokat általában családosok választják nagy előszeretettel. Valószínűleg ez azért van, mert hogy egy ilyen közösség ad, egy fajta biztonságérzetet, és nagyon különleges hangulata, varázsa van, ami a gyerekek számára is szerethető és a szülők számára pedig élethelyzetet könnyítő lehet.
A lakóparkok nem túl rég óta kezdtek épülni, így szinte mindegyik új építésű lakásokat kínál, modern felszereltséggel, egyre több esetben megújuló energetikai eszközökkel megtűzdelve, ami a családosok és nem családosok számára is megnyerő kínálat. A lakások kialakítása valójában sok lakás kialakítást tekintve több fős család számára van kialakítva.
A családok, és főként a kisgyermekesek esetében nagyon előnyös, hogy saját, zárt klassz játszóterek vannak a park közepén, ami általában nem a betondzsungelbe van belebetonozva, hanem zöld környezetbe van beágyazva. Nagy segítség tud lenni, ha a játszótérre csak épp le rohannak, és nem kell megállókat utazni egy szuper játszótérig, és így nem kell felmálházni magunkat rengeteg csomaggal sem, mert bármi van, csak bemegyünk a házba.
Ráadásul legtöbbször megvan a szomszédokkal való szoros kapcsolat, ami a beszélgetésekben is hasznos lehet az otthon tartózkodó szülők számára, valamint, az a lehetőség, hogy van mellettünk valaki, aki a vész esetén is mindig kapóra tud jönni, és ez visszafele is igaz lehet.