Hétfőig lehet pályázni a Nemzeti Tehetség Programra

A Nemzeti Tehetség Program az idén 2,8 milliárd forinttal támogatja a tehetséges fiatalokat, a 42 felhívásra május 2-ig várják a pályázatokat. Schanda Tamás ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár a programról tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a támogatások forrását a személyi jövedelemadókból erre a célra felajánlott egy százalékok adják. Tavaly 330 ezren éltek ezzel a lehetőséggel, így a felajánlásokból 1,4 milliárd forint gyűlt össze, amit a kormány ugyanekkora összeggel egészített ki. Ebből a 2,8 milliárd forintos keretből támogatja idén a kormányzat a tehetséges fiatalokat.
Kiemelte: az idei újdonság, hogy most határon túli szervezetek pályázatait is várják.
A helyettes államtitkár beszélt arról is, hogy ebben az évben is lehetőség van a Nemzet Fiatal Tehetségeiért ösztöndíjpályázatra is nevezni azoknak a kiemelkedően tehetséges fiataloknak, akiknek kiemelkedő képességeik továbbfejlesztésében van szükségük többlettámogatásra, eszközökre vagy akár utazási költségtérítésre.
Szintén idei újdonság, hogy elindult a Tehetségek Magyarországa fejlesztési program is, amelynek keretében a magyar tehetségeket segítő szervezetek szövetsége és az Új Nemzedék Központ összesen 6,5 milliárd forint értékben kezdi meg tehetségtámogató munkáját, és a következő öt évben segíti a tehetséges magyar fiatalokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.