Alvin és a mókusok

Alvin és a mókusokA 2007-ben bemutatott amerikai családi vígjáték egy azonos című népszerű gyerek rajzfilmsorozat alapján készült Don Rhymer és Ross Baqdasarian forgatókönyve alapján, Christopher Lennertz zenéivel, Tim Hill rendezésében.
A főszerepben három mókus áll: Alvin, Simon és Theodore. A mókusokat számítógépes animációval keltik életre, míg a legfontosabb színészi feladatot, David Seville szerepét Jason Lee látja el.

A három kismókus Alvin, Simon és Theodore boldogan élnek megszokott, családias környezetükben, a fenyőerdőben. Ám karácsony közeledtével a nagy ünnepre való készülődés alatt az Ő otthonukat is eléri az emberiség. Azt a fenyőfát, mely a mókusok otthonául szolgált kivágják, és Los Angelesbe szállítják.
A nagyvárosban egy lemezkiadó cég előcsarnokában állítják fel a fenyőfát. A lemezkiadó cég igazgatója Ian Hawke nem a legjobb időzítéssel, de karácsonyi ünnepek előtt közvetlenül, ebben a pillanatban rúgja ki állásából a Dave-et (Jason Lee) a hétköznapinak és egyszerűnek aligha nevezhető zenei ízléssel rendelkező és megáldott zenészt és dalszerzőt. A zenész teljesen összetörve, már-már megalázva érezve magát, magához veszi a fenyőfa alatt lévő süteményekkel teli kosarat, benne az éhes mókusokkal.
A kis eleven, mindenre elszánt három jómadár befészkeli magát Dave Seville lakásába amit rövid időn belül teljesen fel is forgatnak. A mostanra teljesen összerogyott, elkeseredett Dave előtt az egyetlen mentségük, hogy nem csak beszélni, énekelni is tudnak.
A hazai internetes oldalakon jelentős szavazatszám mellett igen kedvező minősítéssel rendelkezik a film. További érdekesség, hogy a megszokottal ellentétben az amerikai bemutatót követően egy hét múlva már a hazai mozik is műsorra tűzték a vígjátékot. A gyerekek egyik kedvenc meséjévé vált ez a nagyon szép kis történet.
Alvin és a mókusok 3 bemutatója